Banden opslaan

Home » Blog » Banden opslaan

Banden opslaan in de garage of op zolder is geen goed idee. Om de banden zo lang mogelijk goed te houden voor optimaal gebruik, is het essentieel om de beste omstandigheden te creëren van uw banden. Hoe u dit het beste kunt doen, laten wij hier zien. 

Waarom banden opslaan? 

U kunt ervoor kiezen om gebruik te maken winter- en zomerbanden. Het gebruik van toegewezen seizoenen autobanden, brengt een aantal voordelen met zich mee. Met de toegewezen seizoenen autobanden zijn de banden beter bestand tegen hoge temperaturen of juist lagere temperaturen en de daarbij gepaarde omgevingsfactoren zoals sneeuw. Hierdoor treedt er minder snel slijtage op. Ook maakt u op deze manier uw deelname aan het verkeer veiliger. Door de seizoenen autobanden heeft u meer grip op de weg en de remweg verkort. Wanneer u gedurende winterse tijden buiten de grens gaat, zult u met winterbanden voldoen aan de wettelijke eisen. In diverse Europese landen zijn winterbanden namelijk verplicht. Zo gaat u veilig de weg op en u loopt geen risico een boete te krijgen. Het is ook mogelijk dat uw autoverzekering de dekking beter regelt wanneer u winterbanden onder de auto heeft. Zo kunt u namelijk bewijs leveren dat u na een ongeluk zelf actie heeft ondernomen om risico’s uit te sluiten. Wanneer u van autobanden gaat wisselen omdat bijvoorbeeld het winterseizoen de kop op steekt, moet u zomerbanden opslag gaan regelen.

Voordelen van bandenopslag

Met verschillende seizoenen autobanden is het dus nodig om één van de sets op te slaan. Het gebruik van deze verschillende autobanden is zeer verstandig, maar het nadeel is dat de banden groot en onhandig zijn. Hierdoor zullen deze banden veel plaats in beslag nemen en niet iedereen heeft hier ruimte voor. Om uzelf te ontzien van nodige opbergruimte, is het voordelig om gebruik te maken van opslag. Daarbij is het niet alleen voordelig maar ook verstandig. Onze opslag winterbanden boxen, zijn namelijk voorzien van de meest ideale omstandigheden voor autobanden.

Banden opslag onderhoud 

Het is namelijk zeer belangrijk om uw banden te bewaren in een koele, drogen en vooral schone ruimte. Zorg ervoor dat de banden niet in contact of in de buurt staan van verwarmings- of warmwaterleidingen. Banden zonder velgen bewaart u het beste verticaal geplaatst en met de zijkanten tegen elkaar aan. Wanneer de banden voorzien zijn van velgen, kunt u de banden wél horizontaal met de zijkanten op elkaar stapelen. De opslagruimtes van OKÉBOX zijn daarom koel, droog én schoon.

Hoe lang kunt u autobanden opslaan? 

Wanneer wij kijken naar de levensduur van autobanden die bewaard worden, kijken we naar de normale houdbaarheid. Men telt ongeveer 10 jaar voor deze houdbaarheid. Het verouderingsproces van autobanden ontwikkelt zich binnen chemische en fysieke processen. Deze processen treden ook op tijdens opslag of wanneer een auto, dus ook de autobanden weinig tot niet gebruikt wordt.

Banden opslag huren 

Banden opslag huren bij OKÉBOX? Wij helpen u graag verder en informeren u over onze mogelijkheden. Voor een advies op maat kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij bieden u een zeer aantrekkelijk prijs aan en wij zullen het u zo makkelijk mogelijk maken om snel en eenvoudig uw spullen op te bergen.

Waarom Okébox

 • Verhuishulp

  OKÉBOX maakt u het zo eenvoudig mogelijk om snel en praktisch uw spullen te verplaatsen. Bekijk ons uitgebreide aanbod aan verhuishulp

 • Zéér eenvoudig

  Overeenkomsten kunnen per 14 dagen opgezegd of aangepast worden. U kunt te allen tijde intern verhuizen naar een grotere of kleinere box.

 • Snel geregeld

  Na boxkeuze wordt ter plaatste een overeenkomst opgesteld. U ontvangt een slot met 2 sleutels alsmede een persoonlijke toegangspas: een opslagbox huren is dus snel geregeld!

 • Superbeveiliging

  Uw spullen worden droog en veilig opgeslagen. Alle sleutels staan geregistreerd. Okébox wordt 24 uur per dag middels 46 camera’s bewaakt en geregistreerd.

opslagruimte

Bereken je opslagruimte

Geen idee hoeveel ruimte je nodig hebt?
Geen probleem.
Gebruik onze handige ruimte calculator en sta versteld over hoeveel spullen er in een m3 past!

Opslagruimte berekenen
opslagruimte

Verhuishulp & Materialen

Wij beschikken over alle benodigde hulpmiddelen om je spullen zo snel en eenvoudig mogelijk te verhuizen.
Reserveer vooraf of bestel het op locatie.

Verhuishulp & materialen