Hoe kan ik het beste mijn meubels opslaan?

Home » Blog » Hoe kan ik het beste mijn meubels opslaan?

Een veelvoorkomende vraag die wij binnen krijgen, is de wens om meubels op te slaan. Vaak als tijdelijke oplossing, maar soms ook voor een langdurige opslag. Het is belangrijk om dit soort opslag zo veilig en zo goed mogelijk te benutten. Het gaat vaak om een stalling van meubels van verschillende maten en materialen. Dit kunnen meubels uit jouw slaapkamer zijn, keuken of kantoormeubelen. Hoe kun je het beste meubels opslaan? Wij helpen je graag met een aantal tips om jouw mooie meubels te beschermen tegen verhuisschade en om optimaal gebruik te maken van de opslagruimte.

Meubels schoonmaken

Deze tip wordt vaak overgeslagen. Dat snappen wij, want je denkt vast: “de meubels worden toch opgeslagen”, en de meubels worden ook vaak gedemonteerd. Maar het is eigenlijk verstandig om deze meubels schoon te maken voordat ze worden verplaatst. Dit kan bij verschillende soorten materialen bevorderlijk zijn voor het behoud van de kwaliteit. Hout kan namelijk op den duur barsten of splijten en door teveel stof kan er schimmel ontstaan. Wanneer je een leren bank opslaat, is het goed om dit materiaal eerst te behandelen met een verzorgend product zodat het leer soepel blijft. Vaak onderschatten mensen ook hoe lang zij meubels willen opslaan. Vaak wordt de tijd verlengt en dan is het fijn wanneer de meubels goed opgestald staan.

Meubels demonteren

Demonteer de meubels. Maak de meubels zo klein en eenvoudige van vorm, waar dat mogelijk is. Demonteer kasten en tafels zodat deze minder ruimte in beslag nemen. Wees alert op de verschillende onderdelen. We horen vaak in onze omgeving dat mensen een handleiding (online) opzoeken voordat zij gaan demonteren. Ook kun je losse onderdelen aan het meubel zelf vastmaken om zo verwarring te voorkomen wanneer je het meubelstuk weer terug in elkaar wilt zetten. Wanneer er geen handleiding te vinden is, kun je ook een filmpje maken van het demonteren.

Inpakmateriaal

Een zeer belangrijke tip die wij je willen meegeven is om absoluut niet te besparen op inpakmateriaal. Uit ervaring weten wij dat je op deze manier jouw spullen het beste kan opslaan. Verhuisdozen en inpak materiaal komen in vele verschillende maten en soorten. Dit kan jou helpen bij het beschermen van de meubels. Geef hierbij extra aandacht aan het breekbare gedeelte van een meubelstuk. Bijvoorbeeld een glazen plaat van de koffietafel. Meubels opslaan betekent meubels inpakken!

Gebruik etiketten 

Het klinkt logisch, maar het is een tip die snel bij de verhuisstress vergeten wordt. Vaak wordt de opbouw structuur na een tijd vergeten en wordt het een ingewikkelde puzzel welke plank bij welke kast hoort. Hiervoor kun je gebruik maken van etiketten. Wanneer je veel spullen opslaat, kan een inventarislijst ook behulpzaam zijn. Noteer de spullen die je hebt opgeslagen zodat er niets kwijt kan raken of dat er door misplaatsen eventuele verwarring ontstaat.

Meubels met zwaargewicht

Houdt rekening met het gewicht van het meubilair in verschillende situaties. Ten eerste is het verstandig om op te passen dat het gewicht wat betreft lichamelijke inspanning niet te zwaar wordt. Vraag hulp bij te zware meubels, bespreek het indelingsplan eerst met elkaar zodat er geen miscommunicatie kan plaatsvinden. Maak gebruik van onze verhuishulp om zo veilig mogelijk te werk te gaan. Meubels opslaan is vaak een taak voor meerdere personen. Verdeel het gewicht niet alleen bij het tillen, maar ook bij de indeling van de opslagruimte. Let op dat je de zware spullen zo laag mogelijk bij de grond houdt bij het indelen van de box.

Meubelopslag bij OKÉBOX

Meubelopslag is dus een superhandige oplossing voor wanneer je wat extra ruimte nodig hebt. OKÉBOX biedt deze mogelijkheid. Onze opslagruimtes zijn beschikbaar vanaf € 10,50 per maand. Bekijk ons aanbod en informatie over onze diensten. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Waarom Okébox

 • Verhuishulp

  OKÉBOX maakt u het zo eenvoudig mogelijk om snel en praktisch uw spullen te verplaatsen. Bekijk ons uitgebreide aanbod aan verhuishulp

 • Zéér eenvoudig

  Overeenkomsten kunnen per 14 dagen opgezegd of aangepast worden. U kunt te allen tijde intern verhuizen naar een grotere of kleinere box.

 • Snel geregeld

  Na boxkeuze wordt ter plaatste een overeenkomst opgesteld. U ontvangt een slot met 2 sleutels alsmede een persoonlijke toegangspas: een opslagbox huren is dus snel geregeld!

 • Superbeveiliging

  Uw spullen worden droog en veilig opgeslagen. Alle sleutels staan geregistreerd. Okébox wordt 24 uur per dag middels 46 camera’s bewaakt en geregistreerd.

opslagruimte

Bereken je opslagruimte

Geen idee hoeveel ruimte je nodig hebt?
Geen probleem.
Gebruik onze handige ruimte calculator en sta versteld over hoeveel spullen er in een m3 past!

Opslagruimte berekenen
opslagruimte

Verhuishulp & Materialen

Wij beschikken over alle benodigde hulpmiddelen om je spullen zo snel en eenvoudig mogelijk te verhuizen.
Reserveer vooraf of bestel het op locatie.

Verhuishulp & materialen