Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig?

Home » Blog » Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig?

Hoeveel verhuisdozen je nodig hebt, hangt natuurlijk vooral af van de hoeveelheid spullen die je hebt. Dit verschilt sterk per persoon en per huishouden. Het is gelukkig wel mogelijk om in te schatten hoeveel verhuisdozen je ongeveer nodigt hebt. Je kunt dit namelijk in schatten aan de hand van het aantal personen en het aantal ruimtes in je woning. In deze blog hebben wij een inschatting voor je gemaakt.

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig als single?

Als je alleen woont, kan je uitgaan van ongeveer 10 tot 15 dozen per kamer in je huis. Natuurlijk is het ook afhankelijk van hoeveel spullen je hebt. Meestal zijn er zo’n 15 dozen nodig om alle spullen uit de keuken te verhuizen. Wanneer je woont in een 1 of 2 kamerwoning, dan zijn er dus 25 tot 40 verhuisdozen nodig. Het wordt aangeraden om altijd meer dozen te regelen dan dat je denkt dat nodig is.

Benodigde aantal verhuisdozen als stel

Ook als stel kan je uitgaan van zo’n 10 tot 15 verhuisdozen per kamer. Voor de keuken zijn er meestal 15 dozen nodig. Als je in een 2 of 3 kamerwoning woont, dan kan je in totaal uitgaan van ongeveer 40-60 benodigde verhuisdozen. Het is wel belangrijk om verschillende soorten dozen te gebruiken. Denk hierbij aan kledingdozen, dozen voor glazen en boekendozen.

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig voor mijn gezin?

Een gezin met kinderen heeft meestal veel meer spullen. Er zijn dus ook veel meer verhuisdozen nodig. Je kunt op ongeveer 15 dozen per kamer rekenen en op 20 dozen voor de keuken. Voor een gezin zijn in totaal zo’n 60-80 verhuisdozen nodig. Als je meer dan 1 kind hebt, dan komen hier nog 10 dozen per kind bij.

Overzicht: Het aantal verhuisdozen per huishouden

Hieronder volgt samengevat het aantal dozen dat je ongeveer nodig hebt per huishouden:

Type huishoudenAantal dozen
1 persoonshuishouden (single)25-40 dozen
2 persoonshuishouden (stel)40-60 dozen
Gezin met kinderen60-80 dozen

Verhuisdozen tijdelijk opslaan

Verhuizen is een grote klus en kost veel tijd. Het kan voorkomen dat er een aantal spullen zijn die je al eerder wilt opruimen. Deze kan je bijvoorbeeld opslaan in een opslagruimte. Hier kan je tijdelijk je inboedel opslaan en heb je extra ruimte beschikbaar. Wil je graag meer informatie ontvangen voor het huren van een verhuizing opslag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Je kunt ook direct een offerte aanvragen.

Waarom Okébox

 • Verhuishulp

  OKÉBOX maakt u het zo eenvoudig mogelijk om snel en praktisch uw spullen te verplaatsen. Bekijk ons uitgebreide aanbod aan verhuishulp

 • Zéér eenvoudig

  Overeenkomsten kunnen per 14 dagen opgezegd of aangepast worden. U kunt te allen tijde intern verhuizen naar een grotere of kleinere box.

 • Snel geregeld

  Na boxkeuze wordt ter plaatste een overeenkomst opgesteld. U ontvangt een slot met 2 sleutels alsmede een persoonlijke toegangspas: een opslagbox huren is dus snel geregeld!

 • Superbeveiliging

  Uw spullen worden droog en veilig opgeslagen. Alle sleutels staan geregistreerd. Okébox wordt 24 uur per dag middels 46 camera’s bewaakt en geregistreerd.

opslagruimte

Bereken je opslagruimte

Geen idee hoeveel ruimte je nodig hebt?
Geen probleem.
Gebruik onze handige ruimte calculator en sta versteld over hoeveel spullen er in een m3 past!

Opslagruimte berekenen
opslagruimte

Verhuishulp & Materialen

Wij beschikken over alle benodigde hulpmiddelen om je spullen zo snel en eenvoudig mogelijk te verhuizen.
Reserveer vooraf of bestel het op locatie.

Verhuishulp & materialen