Inpak tips om te verhuizen

Home » Blog » Inpak tips om te verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen? Dan kun je vast en zeker wel wat inpak tips gebruiken! Verhuizen is altijd enorm hectisch en je wilt dat dit zo ontspannen mogelijk gebeurd. We hebben daarom een aantal inpak tips voor je op een rij gezet, zodat je hier niet over hoeft na te denken.

Kleding

Al je kleding uit je kast halen is enorm veel werk. Je moet het er eerst uithalen, vervolgens opvouwen en inpakken en daarna weer in de kast hangen. Te veel werk. Gebruik daarom een vuilniszak. Deze kun je in zijn geheel om de kleding heen doen met hanger en al. Vervolgens kun je ze hangen in de verhuiswagen laden of in een langwerpige doos doen. In het nieuwe huis kun je de kleding met kleding hanger en al, direct weer ophangen en de vuilniszak eraf halen.

Servies

Servies is duur, kostbaar en moet dan ook goed worden ingepakt. Dit kun je het beste doen met handdoeken en theedoeken, want die moeten tenslotte ook mee naar de nieuwe woning! Op deze manier sla je twee vliegen in één klap. Gebruik de doeken dan ook als inpakmateriaal voor je servies. Een voorbeeld is om bijvoorbeeld meerdere borden op elkaar te stapelen. Denk aan 3 á 5 borden. Deze wikkel je vervolgens in met een handdoek of theedoek. Deze zou je door middel van ducttape extra stevig kunnen inpakken.

Glazen

Net als dat je glas en theedoeken kunt combineren, kun je dit ook doen met glazen. Glaswerk is natuurlijk breekbaar en je wilt voorkomen dat dit kapot gaat tijdens het verhuizen. Doe daarom je sokken om glazen en kopjes! Hierdoor blijft het glas beschermd en hebben je sokken ook gelijk een plekje én een functie tijdens het verhuizen.

Pompjes en flesjes

Als je gaat verhuizen gaat natuurlijk alles wat nu in gebruik is ook mee. Luchtjes, shampoo, douchefris en allerlei andere pompjes en flessen ga je natuurlijk niet weggooien. De flesjes kunnen heel makkelijk per ongeluk opengaan tijdens het verhuizen. Hoe los je dit nou op? Je kunt dit bijvoorbeeld met plasticfolie doen. Doe een paar lagen om de dop en je bent er van verzekerd dat deze goed dicht blijven zitten!

Boeken

Boeken, schriften en papierwerk zijn vaak één van de zwaarste spullen die je meeneemt tijdens de verhuizing. Wanneer je dit in wilt vervoeren kan dit heel zwaar zijn. Dit kun je op een makkelijke manier op te lossen door de boeken in een koffer te doen. Deze kun je heel makkelijk vervoeren en dit scheelt ook enorm veel til werkzaamheden!

Kasten en houtwerk

Nog een zwaar fragiel voorwerp, kasten en dressoirs. Ook deze moeten zonder schade veilig overkomen in de nieuwe woning of appartement. Om te beginnen kun je deze inwikkelen met plastic (bescherm) folie. Hierdoor lopen de voorwerpen geen schade op. Een bijkomend voordeel is dat de lades en deurtjes gelijk goed dicht blijven zitten. Je kunt niet-breekbare voorwerpen dan gewoon in de kast laten. Dit scheelt weer in- en uitpak werk!

Schroeven

In sommige gevallen moet je kasten, dressoirs en bureaus uit elkaar halen, omdat ze simpelweg te groot of te zwaar zijn. Wanneer je deze uit elkaar haalt, heb je veel verschillende schroeven. Om dit zo goed mogelijk te sorteren, adviseren wij deze in zakjes te doen en het zakje te voorzien van een sticker, waarop staat bij welk meubel het hoort. Je kunt dan een stuk sneller aan de slag met het in elkaar zetten!

Snoeren en kabels

Veel apparaten in huis hebben een kabel. Denk aan de tv, computer of modemaansluiting. Als je deze gaat verhuizen moeten soms alle kabels worden losgehaald. Als je alles weer wilt aansluiten, kan het vaak voorkomen dat je niet meer weet welke snoer bij welk apparaat hoort of in welke aansluiting deze ook alweer moest. Door foto’s te maken van alle kabels weet je precies waar elke kabel hoort!

Onderscheid maken in de dozen

Alles is eindelijk ingepakt, maar hoe kun je eigenlijk al die dozen het beste organiseren? Ook dat kun je het beste doen met stickers. De beste tip die wij kunnen geven, is om per kamer een aparte kleur te geven aan de sticker. Zo kun je heel makkelijk alle dozen direct in de nieuwe woning zetten om deze uit te pakken.

Opslagruimte nodig?

Heeft u extra ruimte nodig tijdens de verhuizing? Huur dan voordelig vanaf € 10,50 per maand een opslagruimte! Bovendien kunt u ook een meubelopslag huren. Deze is ideaal voor het tijdelijk opslaan van meubels. Indien u wilt weten hoeveel verhuisdozen u nodig hebt, lees dan onze blog.

Waarom Okébox

 • Verhuishulp

  OKÉBOX maakt u het zo eenvoudig mogelijk om snel en praktisch uw spullen te verplaatsen. Bekijk ons uitgebreide aanbod aan verhuishulp

 • Zéér eenvoudig

  Overeenkomsten kunnen per 14 dagen opgezegd of aangepast worden. U kunt te allen tijde intern verhuizen naar een grotere of kleinere box.

 • Snel geregeld

  Na boxkeuze wordt ter plaatste een overeenkomst opgesteld. U ontvangt een slot met 2 sleutels alsmede een persoonlijke toegangspas: een opslagbox huren is dus snel geregeld!

 • Superbeveiliging

  Uw spullen worden droog en veilig opgeslagen. Alle sleutels staan geregistreerd. Okébox wordt 24 uur per dag middels 46 camera’s bewaakt en geregistreerd.

opslagruimte

Bereken je opslagruimte

Geen idee hoeveel ruimte je nodig hebt?
Geen probleem.
Gebruik onze handige ruimte calculator en sta versteld over hoeveel spullen er in een m3 past!

Opslagruimte berekenen
opslagruimte

Verhuishulp & Materialen

Wij beschikken over alle benodigde hulpmiddelen om je spullen zo snel en eenvoudig mogelijk te verhuizen.
Reserveer vooraf of bestel het op locatie.

Verhuishulp & materialen