Kerstversiering opbergen: pak het dit jaar anders aan!

Home » Blog » Kerstversiering opbergen: pak het dit jaar anders aan!

Ben jij een échte kerstfanaat? En geniet jij dus extra lang van je mooie kerstversiering? De feestdagen liggen achter ons en het is weer tijd voor de orde van de dag. Maar hoe fijn is het om ‘s avonds nog even te genieten van alle sfeervolle lichtjes en glimmende kleuren. We snappen het. Maar misschien is het nu wel echt tijd om de kerstversiering op te ruimen. Maar je woonkamer weer schoon en leefbaar in voorbereiding tot de langere, lichtere dagen. Met ons stappenplan laten we je zien, hoe je dit project het beste kan aanpakken. Met een aantal waardevolle tips, wordt kerstversiering opbergen een piece of cake!

Kerstversiering opbergen op een slimme manier

We beginnen met een waardevolle waarschuwing. Volgend jaar beginnen we van voor af aan. Dus berg al je kerstspullen op een slimme manier. Verdeel soort bij soort en houdt in gedachten dat het ook weer makkelijk uit te pakken moet zijn. Zo is het handig om verpakkingsmateriaal her te gebruiken. Mocht je dat niet hebben gedaan kun je de kerstballen in een lege eierendoos opbergen. Voor grotere, breekbare spullen kun je noppenfolie voor gebruiken.

Is de originele doos van de kerstboom niet meer te gebruiken? Dan kun je gebruik maken van een opbergtas. Uiteraard zal dit meer voordelen opleveren ten opzichte van die oude doos. Ben je dit jaar voor een echte kerstboom gegaan? Bekijk dan eens de mogelijkheden om jouw boom een tweede kans te geven. Je kan de boom inleveren bij bepaalde organisaties die dit faciliteren.

kerstversiering opbergen

Kerstverlichting opbergen op een slimme manier

En dan komen we nu aan bij het grootste frustratieproblemen van de voorbereiding tot de kerstdagen. Daar bedoelen wij de kerstverlichting mee. Zie je jezelf al voor je? Zittend voor de kale kerstboom, al die draden uit elkaar aan het halen. Nee! Dit gaat jou niet meer gebeuren.

Stap 1 Batterijen

We pakken dit verstandig aan, dus wij adviseren om de batterij uit de batterijhouders te halen. Wanneer je deze namelijk laat zitten, kunnen de chemicaliën van de batterijen gaan lekken. Hierdoor raakt de kerstversiering beschadigd.

Stap 2 Opbergsysteem

Voordat je de verlichting gaat opruimen, is het verstandig om jouw opbergsysteem paraat te hebben. Als opbergsysteem zijn er een aantal mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. De meest effectieve manier om je verlichting aan op te rollen, is het gebruik van een kerstverlichtingshaspel. Wat een geweldig idee! Het is zelfs mogelijk om zelf een haspel in elkaar te knutselen. Hiervoor kun je een stevig stuk karton gebruiken. Maak een snee in één van de uiteindes van het karton. Pas op voor de vingers! Vervolgens steek je het begin van de verlichting tussen deze snee, om zo de rest vervolgens om het stuk karton heen te wikkelen. Om het uiteinde te bevestigen, gebruik je tape zodat het niet los kan schieten. Zo zijn er meerdere DIY-mogelijkheden. En voilà! Volgend daar kun je met gemak de kerstverlichting weer afwikkelen. Dit scheelt je enorm veel kopzorgen en ergernissen!

Stap 3 Notities

Wil je het jezelf nóg makkelijk maken? Natuurlijk wil je dat! Noteer daarom bij het opbergen waar de kerstverlichting het volgende jaar behoort te hangen. Maak je gebruik van andere voorwerpen zoals kabels of versterkers, noteer dit ook. Ook bij de opslag van andere kerstspullen is het handig om te labelen. Je kunt sorteren op kleur, maat of thema. Iedereen zal volgend jaar versteld staan van jouw praktische kunsten!

Kerstversiering opbergen

Wanneer alles weer verpakt en ingepakt is, kun je je spullen weer veilig en verdekt opstellen. Mocht het zo zijn dat jouw kerstcollectie door de jaren al groter is geworden, bieden wij andere mogelijkheden aan. Bij OKÉBOX bieden wij jaarlijkse opslagruimte aan. Wanneer je met een beetje extra opbergruimte al geholpen bent, kun je jouw spullen veilig bij ons opslaan. Wanneer je thuis net dat beetje ruimte tekortkomt, is deze bergruimte geschikt voor jou! Huur een opslag bij OKÉBOX! Het is mogelijk om een kleine box te huren en je zult jezelf verbazen hoeveel spullen je kwijt kunt. Gebruik onze ruimtecalculator om uit te rekenen hoe spullen er in een kleine ruimte passen. Om de mogelijkheden te bekijken, kun je contact met ons opnemen.

Waarom Okébox

 • Verhuishulp

  OKÉBOX maakt u het zo eenvoudig mogelijk om snel en praktisch uw spullen te verplaatsen. Bekijk ons uitgebreide aanbod aan verhuishulp

 • Zéér eenvoudig

  Overeenkomsten kunnen per 14 dagen opgezegd of aangepast worden. U kunt te allen tijde intern verhuizen naar een grotere of kleinere box.

 • Snel geregeld

  Na boxkeuze wordt ter plaatste een overeenkomst opgesteld. U ontvangt een slot met 2 sleutels alsmede een persoonlijke toegangspas: een opslagbox huren is dus snel geregeld!

 • Superbeveiliging

  Uw spullen worden droog en veilig opgeslagen. Alle sleutels staan geregistreerd. Okébox wordt 24 uur per dag middels 46 camera’s bewaakt en geregistreerd.

opslagruimte

Bereken je opslagruimte

Geen idee hoeveel ruimte je nodig hebt?
Geen probleem.
Gebruik onze handige ruimte calculator en sta versteld over hoeveel spullen er in een m3 past!

Opslagruimte berekenen
opslagruimte

Verhuishulp & Materialen

Wij beschikken over alle benodigde hulpmiddelen om je spullen zo snel en eenvoudig mogelijk te verhuizen.
Reserveer vooraf of bestel het op locatie.

Verhuishulp & materialen