Verbouw tips

Home » Blog » Verbouw tips

Bent u van plan om te gaan verbouwen? Dit is een grote klus en is een stressvolle periode. Wij geven u daarom verschillende verbouw tips die kunnen helpen om een verbouwing soepeler te laten verlopen, zodat u snel kunt genieten van een omgetoverd huis. Lees snel verder!

Verbouw tip 1: maak de verbouwwensen concreet

Het is natuurlijk belangrijk om eerst in kaart te brengen hoe uw droomhuis er uiteindelijk uit gaat zien. Maak daarom eerst een lijst met al uw wensen. Denk hierbij aan het interieur, de meubels enzovoorts. Het is uiteraard ook van groot belang om te bekijken of deze wensen haalbaar zijn qua ruimte en financiën. Vervolgens kun je aan de slag met de verbouwing.

Verbouwtip 2: maak een verbouwplanning

Zodra u de verbouwwensen concreet in kaart heeft gebracht, kunt u starten met het maken van een planning. Deze planning bestaat uit verschillende onderdelen. Dit lichten we hieronder toe.

De juiste mensen inschakelen

Een verbouwing is veel werk. Het is natuurlijk mooi meegenomen als u zelf handig bent of als u vrienden of kennissen heeft die kunnen helpen. Toch zult u niet de hele verbouwing zelf kunnen uitvoeren. Vraag daarom een offerte op bij meerdere aannemers, zodat u weet wat de verbouwing ongeveer gaat kosten.

Financiën

Bij het verbouwen van een huis is het belangrijk om vooraf te berekenen hoeveel het ongeveer gaat kosten. Door alle uitgaven overzichtelijk te maken, kunt u bekijken of het de investering waard is. Ook kunt u eventuele aanpassingen maken. Daarnaast raden wij het aan om een buffer te maken voor onverwachte uitgaven. Meestal loopt u bij een verbouwing tegen extra klusjes aan die geld kosten.

Een tijdsplanning maken

Verder is het van groot belang om een tijdsplanning te maken. Deze geeft inzicht in het verbouwproces. Zo weet u ongeveer hoelang de verbouwing duurt. Zorg dat het een strakke, maar realistische planning is.

Verbouw tip 3: creëer ruimte voordat u begint met verbouwen

Nu de verbouwwensen en planning in kaart zijn gebracht, kunt u bijna starten met verbouwen. Voordat u begint moet u natuurlijk het huis opruimen. Kluswerkzaamheden nemen veel ruimte in beslag. Daarnaast zou het zonde zijn als meubels beschadigen. Berg daarom de meubels op veilig op.

tips bij verbouwen

Verbouw tip 4: huur een tijdelijke opslagruimte

Zoals eerder genoemd is het dus heel belangrijk om meubels veilig op te slaan. Bij Okebox bieden wij tijdelijke en voordelige opslagruimtes aan. Vanaf €10,50 per maand kunt u al een opslagruimte huren. Hier kunt u uw inboedel dus veilig opslaan gedurende uw verbouwing. Zo heeft u geen zorgen tijdens de verbouwing en kan er niets beschadigen.

Waarom Okébox

 • Verhuishulp

  OKÉBOX maakt u het zo eenvoudig mogelijk om snel en praktisch uw spullen te verplaatsen. Bekijk ons uitgebreide aanbod aan verhuishulp

 • Zéér eenvoudig

  Overeenkomsten kunnen per 14 dagen opgezegd of aangepast worden. U kunt te allen tijde intern verhuizen naar een grotere of kleinere box.

 • Snel geregeld

  Na boxkeuze wordt ter plaatste een overeenkomst opgesteld. U ontvangt een slot met 2 sleutels alsmede een persoonlijke toegangspas: een opslagbox huren is dus snel geregeld!

 • Superbeveiliging

  Uw spullen worden droog en veilig opgeslagen. Alle sleutels staan geregistreerd. Okébox wordt 24 uur per dag middels 46 camera’s bewaakt en geregistreerd.

opslagruimte

Bereken je opslagruimte

Geen idee hoeveel ruimte je nodig hebt?
Geen probleem.
Gebruik onze handige ruimte calculator en sta versteld over hoeveel spullen er in een m3 past!

Opslagruimte berekenen
opslagruimte

Verhuishulp & Materialen

Wij beschikken over alle benodigde hulpmiddelen om je spullen zo snel en eenvoudig mogelijk te verhuizen.
Reserveer vooraf of bestel het op locatie.

Verhuishulp & materialen