Verhuisdagen CAO

Home » Blog » Verhuisdagen CAO

Verhuisverlof wordt niet vastgelegd in wetten, maar in je CAO. Dit is dus bij iedere werkgever anders. In je CAO vind je of je recht hebt op verhuisdagen. Dit zijn er gemiddeld 2 per werknemer per jaar. Als je recht hebt op verhuisverlof, dan krijg je gewoon doorbetaald en worden de verlofdagen niet van de gebruikelijke verlofdagen getrokken. Wij lichten in deze blog de belangrijkste informatie toe.

Verhuisdagen vallen onder bijzonder verlof in CAO

In je CAO of arbeidsovereenkomst kunnen afspraken staan over bijzonder verlof. Een voorbeeld van bijzonder verlof is een huwelijk van een familielid, een begrafenis van een familielid, een doktersbezoek of een verhuizing. Deze afspraken in je CAO of arbeidsovereenkomst kunnen gaan over wanneer dit verlof mogelijk is, hoelang het verlof duurt en of deze verlofdagen betaald of onbetaald zijn.

verhuisdagen cao

Heb ik recht op verhuisdagen? Bekijk je CAO!

Vrije dagen voor een verhuizing zijn niet wettelijk vastgesteld. Dit is bij bijvoorbeeld zwangerschapsverlof wel het geval. Je werkgever of de sector waar je in werkt kan dus zelf bepalen of ze wel of geen verhuisverlof geven aan medewerkers. Als je dus wilt weten of je vrije verhuisdagen krijgt, dan is het belangrijk om je CAO te bekijken. Hier staat bovendien ook in hoeveel vrije dagen je krijgt als je gaat verhuizen. Dit zijn normaal gesproken 2 werkdagen. Indien je het niet kunt vinden, dan kan je ook terecht bij je werkgever of personeelsafdeling.

Opslag nodig bij je verhuizing?

Verhuizen is een intensieve en grote klus. Meestal zijn 2 verlofdagen niet genoeg om de volledige verhuizing af te ronden. Het is daarom handig om de verhuizing voor te bereiden. Dit kan je doen door de misbare spullen al eerder op te ruimen. Deze spullen kan je alvast opslaan in een opslagruimte of verhuizing opslag. Je kan hier bijvoorbeeld een deel van je inboedel opslaan. Het is bij Okebox.nl mogelijk om deze opslagruimte te huren. Wil je graag meer informatie ontvangen of wil je een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op!

Waarom Okébox

 • Verhuishulp

  OKÉBOX maakt u het zo eenvoudig mogelijk om snel en praktisch uw spullen te verplaatsen. Bekijk ons uitgebreide aanbod aan verhuishulp

 • Zéér eenvoudig

  Overeenkomsten kunnen per 14 dagen opgezegd of aangepast worden. U kunt te allen tijde intern verhuizen naar een grotere of kleinere box.

 • Snel geregeld

  Na boxkeuze wordt ter plaatste een overeenkomst opgesteld. U ontvangt een slot met 2 sleutels alsmede een persoonlijke toegangspas: een opslagbox huren is dus snel geregeld!

 • Superbeveiliging

  Uw spullen worden droog en veilig opgeslagen. Alle sleutels staan geregistreerd. Okébox wordt 24 uur per dag middels 46 camera’s bewaakt en geregistreerd.

opslagruimte

Bereken je opslagruimte

Geen idee hoeveel ruimte je nodig hebt?
Geen probleem.
Gebruik onze handige ruimte calculator en sta versteld over hoeveel spullen er in een m3 past!

Opslagruimte berekenen
opslagruimte

Verhuishulp & Materialen

Wij beschikken over alle benodigde hulpmiddelen om je spullen zo snel en eenvoudig mogelijk te verhuizen.
Reserveer vooraf of bestel het op locatie.

Verhuishulp & materialen