Verhuizen is vaak een chaotische klus. Het gebeurt vaak op het laatste moment en ongeorganiseerd. Daarom geven we je de beste verhuistips. Zo verloopt alles op rolletjes.

Verhuistip 1: Begin niet te laat!

De voorbereiding van elke klus is heel belangrijk. Zo ook van verhuizen. Wanneer je dit op tijd doet, heb je tijdens de hectische periode geen stress. Begin al 2 tot 3 maanden van tevoren met het inpakken van dingen die je écht niet gaat gebruiken in die maanden. Scheelt alvast weer!

Verhuistip 2: Sla je spullen op

Ben je tijdens de voorbereiding spullen tegen gekomen en staan deze nu allemaal ingepakt? Maar staan ze eigenlijk een beetje in de weg? Maak dan gebruik van een inboedel opslag. Hiermee kun je voor een relatief lage prijs je inboedel tijdelijk opslaan.

Verhuistip 3:Meet je spullen op

Meet alle grote spullen, zoals een bank, koelkast en tafel, op en bekijk of het allemaal door de deur past. Of dat u misschien een lift nodig heeft. Ook is het handig om alvast na te denken over waar u alles gaat neerzetten in het nieuwe huis. Dan kunt u zelf of de verhuizers alles alvast gelijk goed zetten.

Verhuistip 4: Bekijk wat er weg kan

Wanneer je gaat verhuizen is het handig om te kijken welke spullen je niet meer gebruikt. Er zijn namelijk altijd wel spullen die je niet meer gebruikt, maar al een tijd lang stof staan te vangen. Gooi deze dan ook gelijk weg. Dit scheelt weer enorm tijdens het inpakken, verhuizen en uitpakken!

Verhuistip 5: Servies inpakken

Servies is vaak een kostbaar en belangrijk onderdeel van jouw inboedel. Het is dan ook belangrijk dat dit heel in de nieuwe woning aankomt. Je kunt hiervoor o.a. de volgende inpak hulpmiddelen gebruiken: noppenfolie, oude kranten of lakens. Zo voorkom je schade aan al je kostbare spullen.

Verhuistip 6: Wasmachine

Het verhuizen van een wasmachine moet je goed voorbereiden. De wasmachine zit namelijk aangesloten op water en elektriciteit. Het is belangrijk dat je aansluiting afkoppelt de avond vóór dat je gaat verhuizen. Daarna moet u de wasmachine ontwateren. In een wasmachine zit namelijk altijd restwater in het systeem. Om dit water eruit te laten moet de wasmachine een beetje gekanteld worden. In de meeste gevallen zit er aan de onderkant een klep waarmee je het water laat weglopen.