Hoe regel je verhuisverlof?

Home » Blog » Hoe regel je verhuisverlof?

Ben je een verhuizing aan het inplannen? Dan is het verstandig om te kijken naar de mogelijkheid om verlof te krijgen van je werkgever. Verhuisverlof kan bijdragen aan het verloop van de verhuizing. Wij weten namelijk uit ervaring dat een verhuizing nogal wat verhuisstress met zich mee kan brengen. Om dit te voorkomen zijn verhuistips, zoals deze zeer welkom. Je wilt natuurlijk niet dat je tijdens je verhuizing, nog druk moet gaan maken over je werk. Of dat je ineens naar kantoor moet terwijl de verhuiswagen half vol ingeladen staat.

Duidelijkheid over verhuisverlof

Verhuisverlof, valt onder de noemer buitengewoon of bijzonder verlof. Enkele voorbeelden van dit soort verlof zijn een doktersbezoek, een huwelijk van jezelf of een dicht bij familielid en activiteiten voor de vakbond. Zoals je ziet, lopen de redenen voor verlof uiteen. Dit staat in de CAO, bedrijf reglement of arbeidsovereenkomst uitgelegd. In deze uitleg worden de afspraken besproken of de voorwaarden van dit verlof, de invulling van het verlof en of het betaalt of onbetaald verlof betreft. Voor extra informatie kun je bij de HR-personeelsafdeling terecht, of bij je werkgever zelf.

verhuisverlof

Hoe is het verhuisverlof?

Wanneer we over het algemeen deze voorwaarden bekijken, zien we dat werkgevers meestal 2 verlofdagen voor een verhuizing hebben besproken. Dit zijn richtlijnen dus houdt er rekening mee dat niet iedere CAO de verhuisdagen op deze manier indeelt.

Voorwaarden verhuisverlof CAO

Om aan de voorwaarden van verhuisverlof te voldoen, is het noodzakelijk dat je officieel kunt aantonen dat je van adres bent gewijzigd. Zonder dit officiële bewijs, komt jouw recht op verlof te vervallen. Wanneer je van gemeente wisselt, kun je deze uit- en inschrijving als officieel bewijs gebruiken. Wanneer je verhuist, kun je deze verandering ook via DigiD doorgeven, dit telt ook als officieel bewijs. Een verhuizing wordt aangegeven in het Basisregistratie Personen register. Daar kunt u te allen tijde persoonlijke gegevens bij opvragen.

Verhuizing voorbereiden?

Verhuizing voorbereiden zal ook veel tijd in beslag nemen. Pak het slim aan en denk in oplossingen. Wij doen daar graag aan mee! Wanneer je van tevoren spullen wil opslaan om het verhuizen gestructureerd te laten verlopen, kun je bij ons een opslagruimte huren. Zoek je een opslagruimte voor na de verhuizing? Geen probleem, wij bieden diverse mogelijkheden aan voor de opslagtijd die jij nodig hebt. Je kunt vrijblijvend een offerte aanvragen om de mogelijkheden uit te zoeken.

Waarom Okébox

 • Verhuishulp

  OKÉBOX maakt u het zo eenvoudig mogelijk om snel en praktisch uw spullen te verplaatsen. Bekijk ons uitgebreide aanbod aan verhuishulp

 • Zéér eenvoudig

  Overeenkomsten kunnen per 14 dagen opgezegd of aangepast worden. U kunt te allen tijde intern verhuizen naar een grotere of kleinere box.

 • Snel geregeld

  Na boxkeuze wordt ter plaatste een overeenkomst opgesteld. U ontvangt een slot met 2 sleutels alsmede een persoonlijke toegangspas: een opslagbox huren is dus snel geregeld!

 • Superbeveiliging

  Uw spullen worden droog en veilig opgeslagen. Alle sleutels staan geregistreerd. Okébox wordt 24 uur per dag middels 46 camera’s bewaakt en geregistreerd.

opslagruimte

Bereken je opslagruimte

Geen idee hoeveel ruimte je nodig hebt?
Geen probleem.
Gebruik onze handige ruimte calculator en sta versteld over hoeveel spullen er in een m3 past!

Opslagruimte berekenen
opslagruimte

Verhuishulp & Materialen

Wij beschikken over alle benodigde hulpmiddelen om je spullen zo snel en eenvoudig mogelijk te verhuizen.
Reserveer vooraf of bestel het op locatie.

Verhuishulp & materialen