Verhuizing voorbereiden

Home » Blog » Verhuizing voorbereiden

Verhuizen is voor veel mensen een lastige klus en het brengt veel stress met zich mee. Verhuizen kan echter heel gemakkelijk en soepel verlopen. De verhuizing voorbereiden is daarbij heel belangrijk. Dit kan veel moeite en stress voorkomen. Met een goede voorbereiding zorg je ervoor dat de verhuisdag gemakkelijk en foutloos verloopt. Maar wat moet je allemaal voorbereiden? In deze blog leggen wij het uit!

Een duidelijke planning voorbereiden

Bij het voorbereiden van een verhuizing is het belangrijk om een planning en een overzicht te maken. Je kunt dan nauwkeurig bijhouden wat er op iedere dag moet gebeuren. Het is belangrijk om een tijdlijn te maken waarin ook staat op welke dag de inboedel verhuist moet worden. Dit is handig, omdat je dan niet alles hoeft te onthouden. Bovendien is hierdoor ook alles een stuk duidelijker voor mensen die je helpen. Zo weet iedereen precies wat hij of zij moet doen en verloopt de verhuizing een stuk soepeler.

verhuizing voorbereiden

Het uitzoeken van je inboedel

Een andere belangrijke stap bij een verhuizing voorbereiden is het uitzoeken en sorteren van je inboedel. Denk hierbij goed na over welke meubels en spullen mee gaan naar je nieuwe huis en welke niet. Als je deze stap maakt bij de voorbereiding op een verhuizing, hoef je uiteindelijk minder in te pakken en ben je niet onnodige inboedel aan het verplaatsen. Bij het uitzoeken en sorteren van je inboedel kan je ook bepalen welke spullen je niet tot weinig gebruikt, maar wel graag mee wilt nemen. Deze spullen kan je makkelijk tijdelijk missen en daarom vroegtijdig alvast inpakken. Zo hoef je niet alles op het laatste moment in te pakken.

Verhuizing voorbereiden: Wat moet je van tevoren regelen?

Je kunt bij een verhuizing van tevoren al een hoop regelen. Hierdoor is de grote dag zelf een stuk minder werk. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je genoeg verhuisdozen in huis hebt, zodat je niet te kort komt tijdens het inpakken van de laatste spullen. Wij hebben een blog geschreven over hoeveel verhuisdozen je nodig hebt. Het inpakken van deze spullen is bovendien ook een belangrijke taak. Met onze inpak tips om te verhuizen verloopt dit heel soepel. Ook is het handig om genoeg verhuisdekens te hebben bij de verhuizing. Deze beschermen de (grote) meubels tijdens het verhuizen. Indien de inboedel moet worden verplaatst via een of meerdere trappen, dan kan een verhuislift ook heel handig zijn. Zo kan je je inboedel veilig en snel verplaatsen.

Het huren van een tijdelijke verhuizing opslag kan een handige oplossing zijn voor het opslaan van inboedel die je tijdelijk kunt missen. Er zijn allerlei mogelijkheden voor inboedelopslag en opslagruimte op diverse locaties bij jou in de buurt. Verhuizen wordt door al deze mogelijkheden een stuk makkelijker, veiliger en minder stressvol. Je kunt met een goede voorbereiding op een prettige manier verhuizen. Zo kun je bijvoorbeeld ook een meubelopslag huren.

voorbereiden verhuizing

Waarom Okébox

 • Verhuishulp

  OKÉBOX maakt u het zo eenvoudig mogelijk om snel en praktisch uw spullen te verplaatsen. Bekijk ons uitgebreide aanbod aan verhuishulp

 • Zéér eenvoudig

  Overeenkomsten kunnen per 14 dagen opgezegd of aangepast worden. U kunt te allen tijde intern verhuizen naar een grotere of kleinere box.

 • Snel geregeld

  Na boxkeuze wordt ter plaatste een overeenkomst opgesteld. U ontvangt een slot met 2 sleutels alsmede een persoonlijke toegangspas: een opslagbox huren is dus snel geregeld!

 • Superbeveiliging

  Uw spullen worden droog en veilig opgeslagen. Alle sleutels staan geregistreerd. Okébox wordt 24 uur per dag middels 46 camera’s bewaakt en geregistreerd.

opslagruimte

Bereken je opslagruimte

Geen idee hoeveel ruimte je nodig hebt?
Geen probleem.
Gebruik onze handige ruimte calculator en sta versteld over hoeveel spullen er in een m3 past!

Opslagruimte berekenen
opslagruimte

Verhuishulp & Materialen

Wij beschikken over alle benodigde hulpmiddelen om je spullen zo snel en eenvoudig mogelijk te verhuizen.
Reserveer vooraf of bestel het op locatie.

Verhuishulp & materialen