Tips voor het opruimen van uw zolder

Home » Blog » Tips voor het opruimen van uw zolder

Wilt u uw zolder gaan opruimen? De zolder is een plek waar rommel zich snel opstapelt. Veel mensen gebruiken de zolder namelijk om overbodige spullen neer te zetten. Dit is zonde, want de zolder kan juist een hele nuttige plek zijn waar u veel spullen op een overzichtelijke manier kunt bewaren. In deze blog geven wij diverse tips voor het opruimen van uw zolder.

Goede voorbereiding

Als u de zolder gaat opruimen, dan is het belangrijk om te starten met het maken van een planning. Gaat u alles in één dag doen, of deelt u het op? Het opdelen van de klus kan een drempel wegnemen en motiverend werken om delen stapsgewijs af te kunnen vinken. Probeer een ruimte tijdsinschatting te maken, want er wordt vaak onderschat hoeveel werk er komt kijken bij het opruimen van uw zolder.

zolder opruimen tips

Sorteer de spullen op in categorieën

Sorteer de spullen op in categorieën: wat kan op zolder blijven, wat verdient een andere plek in huis en wat kan weggegooid worden of weggegeven worden? Door de spullen in deze categorieën op te delen, behoudt u het overzicht. Vervolgens kunt u de spullen opbergen in verhuisdozen, opbergkisten en kasten.

Gooi overbodige spullen weg

Uw zolder opruimen is niet alleen alles een net plekje geven en klaar. Opruimen is bepalen wat je bewaart en wat niet. Als u er voor kiest om iets te bewaren, dan gaat u bepalen waar u het bewaard. Indien de spullen overbodig zijn, dan kunt u het wegdoen. Het is belangrijk om voor uzelf vast te stellen wanneer je iets bewaard of wegdoet. Dit maakt de klus een stuk eenvoudiger.

zolder opruimen

Zorg voor voldoende opbergruimte

Als u uw zolder wilt opruimen, dan is het belangrijk dat u over genoeg opbergruimte beschikt. Indien u te weinig ruimte heeft, dan kan het huren van een opslagruimte een goede oplossing zijn. Hier kunnen spullen opgeslagen worden die u nauwelijks nodig heeft, maar niet weg wilt gooien. Als u bij Okebox een opslagruimte huurt, profiteert u van verschillende voordelen zoals: scherpe prijzen, een verzekering en 24/7 camerabeveiliging. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Heeft u vragen over onze tips voor het opruimen van uw zolder? Ook dan kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Waarom Okébox

 • Verhuishulp

  OKÉBOX maakt u het zo eenvoudig mogelijk om snel en praktisch uw spullen te verplaatsen. Bekijk ons uitgebreide aanbod aan verhuishulp

 • Zéér eenvoudig

  Overeenkomsten kunnen per 14 dagen opgezegd of aangepast worden. U kunt te allen tijde intern verhuizen naar een grotere of kleinere box.

 • Snel geregeld

  Na boxkeuze wordt ter plaatste een overeenkomst opgesteld. U ontvangt een slot met 2 sleutels alsmede een persoonlijke toegangspas: een opslagbox huren is dus snel geregeld!

 • Superbeveiliging

  Uw spullen worden droog en veilig opgeslagen. Alle sleutels staan geregistreerd. Okébox wordt 24 uur per dag middels 46 camera’s bewaakt en geregistreerd.

opslagruimte

Bereken je opslagruimte

Geen idee hoeveel ruimte je nodig hebt?
Geen probleem.
Gebruik onze handige ruimte calculator en sta versteld over hoeveel spullen er in een m3 past!

Opslagruimte berekenen
opslagruimte

Verhuishulp & Materialen

Wij beschikken over alle benodigde hulpmiddelen om je spullen zo snel en eenvoudig mogelijk te verhuizen.
Reserveer vooraf of bestel het op locatie.

Verhuishulp & materialen